ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ¨ΦΥΛΗ¨ ΕΥΕΞΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ¨ΦΥΛΗ¨ ΕΥΕΞΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

Δεν είναι υπέροχο όταν αφήνετε τα μαλλιά σας να κυματίζουν ελεύθερα στους ώμους σας και είστε απλά ο εαυτός σας; Όταν μοιράζεστε αυτό που σας συναρπάζει, που σας κινητοποιεί ή αυτό που προσδοκάτε από το μέλλον, όταν έχετε κάποιον στον οποίο μπορείτε να στραφείτε, να ζητήσετε τη γνώμη του, κάποιον που όντως σας “νιώθει” σε ένα βαθύτερο επίπεδο;

Αυτό εννοούμε όταν μιλάμε για φυλή ευεξίας!

Μια φυλή ευεξίας είναι μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι μοιράζονται ένα κοινό ενδιαφέρον: την ευεξία. Οργανώνουν συναθροίσεις όπου ανταλλάσσουν απόψεις, προσφέρουν αμοιβαία υποστήριξη και αντλούν έμπνευση από την ισχύ εν τη ενώσει.

Η ιδέα της φυλής είναι βαθιά χαραγμένη στην ιστορία του ανθρώπινου γένους. Ο όρος αυτός χρησίμευε στο να υποδηλώνει ομάδες ανθρώπων που μοιράζονταν την ίδια γη, και ακολουθούσαν συγκεκριμένους τρόπους ζωής επί σειρά γενεών. Στη σύγχρονη ωστόσο εποχή, μπορούμε να επιλέξουμε να ανήκουμε σε μια φυλή που έχει τη μορφή μιας μη-διατροφικής κοινωνικής τροφής.

Αν έχετε νιώσει ποτέ μοναξιά στην προσπάθειά σας να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες ή τρόπο ζωής ή να κάνετε στροφή στην καριέρα σας προς μια θετικότερη κατεύθυνση, τότε σίγουρα μια φυλή ευεξίας είναι ό,τι ακριβώς σας χρειάζεται. Μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την επαφή, την έμπνευση και το κίνητρο που αναζητούσατε ώστε να μείνετε πιστοί στις συνήθειες που έχετε ώς τώρα υιοθετήσει με στόχο την ευεξία σας, αλλά και να πειραματιστείτε με νέες. Επιπλέον, είναι απείρως διασκεδαστικό να κουβεντιάζετε για δημιουργικές νέες τάσεις γιόγκα και για τις πιο προσιτές υπερτροφές με άλλα άτομα που δείχνουν για όλα αυτά τον ίδιο ενθουσιασμό με εσάς!

Οπότε, τι μπορείτε να κάνετε για να μπείτε σε μια φυλή ευεξίας αν δεν ανήκετε σε καμία;

  1. Πηγαίνετε σε ένα σημείο συνάντησης.

Η διεύθυνση Meetup.com είναι μια σπουδαία δεξαμενή για τοπικές συναθροίσεις με κεντρικό θέμα σχεδόν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε: προφανώς με άξονα την ευεξία, αλλά και συγκεκριμένους τομείς της ευεξίας, όπως είναι η τροφή, η φυσική κατάσταση, η διανοητική υγεία, οι βασικές ασκήσεις, η ενεργειακή θεραπεία, και ό,τι άλλο ποθεί η ψυχή σας! Δείτε τι μπορείτε να βρείτε στον τόπο όπου ζείτε και πηγαίνετε σε μερικά τέτοιου είδους σημεία συνάντησης. Εκεί θα συναντήσετε και άλλους συμπολίτες σας που αποζητούν την ευεξία ακριβώς όπως και εσείς.

 

  1. Οργανώνετε μια συγκέντρωση

Αν έχετε κάποιους φίλους ή γνωστούς που επίσης ενδιαφέρονται για την ευεξία, μπορείτε να οργανώσετε μια συγκέντρωση στο σπίτι σας ή να προγραμματίζετε μια συνάντηση για φαγητό μια φορά το μήνα σε κάποιο εστιατόριο υγιεινής διατροφής. Είναι μια ευκαιρία να ανταλλάσσετε πρόσφατες πρακτικές ευεξίας, αγαπημένες συνταγές, βιβλία, δυσκολίες ή συμβουλές. Καλό είναι να βρίσκεστε τακτικά ώστε να μη χάνετε την επαφή σας, και να χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά τα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ των συναντήσεών σας.

 

  1. Γίνετε τακτικό μέλος σε κάποιο κέντρο ευεξίας της περιοχής σας

Είτε πρόκειται για κάποιο στούντιο γιόγκα, κάποιο καφέ ή κάποιο κέντρο διαλογισμού, το πιθανότερο είναι ότι θα βρείτε κάπου κοντά σας ένα μέρος όπου θα συγκεντρώνονται ήδη κάποιοι άλλοι άνθρωποι με την ίδια αγάπη για την ευεξία, όπως εσείς. Εμπρός λοιπόν, πηγαίνετε να το δείτε από κοντά! Αληθινή φυλή είναι εκείνη την οποία συναντάτε τακτικά, οπότε από τη στιγμή που θα βρείτε έναν χώρο που σας ικανοποιεί, εντάξτε τον απευθείας στη ζωή σας. Είναι επίσης πολύ πιθανό, μέσα σε έναν τέτοιο χώρο να γνωρίσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους με τους οποίους να θελήσετε να κρατήσετε επαφή ακόμα και εκτός ομάδας.

Οι φυλές ευεξίας που προσφέρουν τη δυνατότητα της δια ζώσης επαφής είναι εκείνες που ευνοούν και τους πιο ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των μελών. Ωστόσο, και οι διαδικτυακές φυλές κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους! Μπορείτε να βρείτε ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευεξίας που να προσφέρει το στοιχείο της «κοινότητας», ώστε να μπορείτε να αλληλεπιδράτε με άλλα άτομα σε τακτά διαστήματα ή να βρείτε κάποιους χώρους συζήτησης ή ομάδες στο facebook με θεματικούς άξονες που σας ενδιαφέρουν.

Το κλειδί όσον αφορά τις φυλές είναι η σταθερότητα. Δεν θα φτάσετε ποτέ να βιώσετε το βαθύτερο αίσθημα του «ανήκειν» αν μεταπηδάτε από τη μία ομάδα στην άλλη. Σας προτείνω, λοιπόν, να βρείτε μια ομάδα που να σας ικανοποιεί και να της μείνετε πιστοί. Διαφορετικά, φτιάξτε τη δική σας ομάδα όπως ακριβώς σας αρέσει!

 

Είστε μέλος σε κάποια φυλή ευεξίας; Μοιραστείτε τα σχόλιά σας μαζί μας!