ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ!

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ!

Η καθημερινή ρουτίνα της σύγχρονης ζωής μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα εξουθενωτική: απαιτητικά ωράρια, πιεστικά ραντεβού, πάσης φύσεως καθήκοντα, ψώνια της τελευταίας στιγμής στο σούπερ μάρκετ, μαγείρεμα, χρόνος για γυμναστική… η λίστα με τα «πρέπει» μοιάζει να μην έχει τέλος.

Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που περάσατε ένα ολόκληρο απόγευμα χωρίς να κάνετε τίποτα απολύτως;

Σύμφωνα με τον Δρα Matthew Sleeth, η εξεύρεση χρόνου για ξεκούραση και χαλάρωση είναι ένα από καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας. Στο βιβλίο του 24 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα: Μια Συνταγή για Υγιέστερη και Ευτυχέστερη Ζωή, ο Δρ Matthew Sleeth υπογραμμίζει το γεγονός ότι, σχεδόν επί 2.000 χρόνια, ο Δυτικός πολιτισμός τηρούσε 24ωρη παύση εργασιών μία φορά την εβδομάδα, κάθε εβδομάδα.

“Θυμάμαι, από τότε που ήμουν παιδί, δεν μπορούσες να αγοράσεις ούτε βενζίνη, ούτε γάλα, ούτε τίποτα. Ούτε τα φαρμακεία δεν ήταν ανοιχτά. Όλη η κοινωνία ήξερε ότι είχε μια ημέρα αργία. Αυτή η ημέρα ήταν η Κυριακή, ώσπου, τα τελευταία περίπου τριάντα χρόνια, τα πράγματα άλλαξαν”, γράφει ο ίδιος.

Στη σύγχρονη κοινωνία μας, όπου η πολυπραγμοσύνη έχει αναγορευτεί υπέρτατη αρετή, οι άνθρωποι δεν σταματούν να δουλεύουν ούτε στιγμή. Ωστόσο, το βαρύ αντίτιμο πληρώνουν η υγεία και η ευτυχία μας. Σύμφωνα με τον Δρα Sleeth, η διαρκής ψυχολογική πίεση προκαλεί μια ογκούμενη επιδημία κατάθλιψης και άγχους. Όσο για τις ορμόνες του άγχους, όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη, θεωρούνται υπαίτιες για την εμφάνιση του διαβήτη και της παχυσαρκίας.

Ποια είναι η λύση; Ανά τακτά διαστήματα, να ξεκλέβουμε λίγο χρόνο για να ξεκουραστούμε και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας. Αν και ο Δρ Sleeth συνιστά μια ολόκληρη ημέρα, η αλήθεια είναι ότι ακόμα και λίγες ώρες χαλάρωσης μέσα στην εβδομάδα μπορούν να σας βοηθήσουν να απολαύσετε περισσότερο τη ζωή σας, αντί να την παρακολουθείτε να περνάει από μπροστά σας σαν αστραπή.

Ακόμα και αν οι Δευτέρες σας είναι πολυάσχολες και αγχωτικές, η σκέψη και μόνο ότι σας περιμένει ένα ήρεμο και χαλαρωτικό Σάββατο μπορεί να ενεργήσει εξαιρετικά αγχολυτικά. Για κάποιον π.χ. που κάνει καθιστική εργασία, αυτό μπορεί να μεταφραστεί ως κλείσιμο του υπολογιστή και έξοδο για πεζοπορία. Για κάποιον άλλο που η εργασία του έχει πολλές ώρες ορθοστασία, μπορεί να είναι απλά η ευκαιρία να κουλουριαστεί στον καναπέ με ένα φλιτζάνι τσάι και ένα καλό βιβλίο.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας, να ξέρετε ότι η οργάνωση των προτεραιοτήτων μέσα στον ελεύθερο χρόνο σας είναι μια ζωτικής σημασίας πρωτογενής τροφή που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να εκτιμήσετε ό,τι καλό έχετε στη ζωή σας, και στη συνέχεια να επιστρέψετε στις καθημερινές σας υποχρεώσεις με ανανεωμένη ενέργεια και ενθουσιασμό.

 

Εσείς αφιερώνετε χρόνο στο να μην κάνετε απολύτως τίποτα; Είναι αυτός ο χρόνος επαρκής;

 

Μοιραστείτε μαζί μου τα σχόλιά σας.