ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

Είτε θέλετε να χάσετε βάρος είτε να κερδίσετε μια προαγωγή στη δουλειά, θα χρειαστεί να τελειοποιήσετε την παραγωγικότητά σας. Δεν θα καταφέρετε ποτέ να εντάξετε στο πρόγραμμά σας την άσκηση, τα υγιεινά γεύματα και το διαλογισμό αν διαρκώς αναβάλλετε και δεν κάνετε την καλύτερη δυνατή διαχείριση του χρόνου σας. Ακόμα και αν κυνηγάτε αυτή την προαγωγή, δεν θα καταφέρετε ποτέ να κερδίσετε το προβάδισμα και να αναπτύξετε νέες δεξιότητες, εάν δεν αξιοποιείτε αποτελεσματικά τον χρόνο σας.

Η παραγωγικότητα είναι κάτι που έχουν τελειοποιήσει όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι και το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και εσείς.

Με τόσες συμβουλές για τη διαχείριση του χρόνου και την παραγωγικότητα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ενδεχομένως να έχετε πάθει σύγχυση από τις τόσες και τόσο διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα από τον κάθε είδους ειδικό, κάθε ώρα και στιγμή.

Σήμερα, θα σας αποκαλύψω αυτό το μέγα μυστήριο, και θα μοιραστώ μαζί σας το ΜΌΝΟ εργαλείο που σας χρειάζεται για να τελειοποιήσετε την παραγωγικότητά σας ώστε να μπορείτε να ολοκληρώνετε τεράστιες ποσότητες δουλειάς κάθε μέρα.

Είστε έτοιμοι;

Συγκέντρωση της προσοχής σε ένα μόνο πράγμα κάθε φορά.

Ενδεχομένως να έχετε ακούσει ότι το κλειδί για να είστε παραγωγικοί και να διεκπεραιώνετε τόνους καθηκόντων είναι η πολυδιεργασία.

Το να κάνουμε περισσότερα πράγματα αντί για μόνο ένα ακούγεται όντως αποτελεσματικό. Νομίζετε ότι θα ολοκληρώσετε περισσότερη δουλειά αν αντί για ένα κάνετε δύο πράγματα ταυτόχρονα, σωστά; Λάθος. Αυτό που συμβαίνει όταν κάνετε πολλές εργασίες ταυτόχρονα είναι η διάσπαση της προσοχής και της ενέργειάς σας, ενώ καμιά από τις εργασίες που έχετε αναλάβει δεν απορροφά την πλήρη προσοχή σας.

Συχνά, δεν ολοκληρώνετε τίποτα πλήρως, διότι είστε τόσο εξουθενωμένοι από το μοίρασμα του εαυτού σας μεταξύ δύο (ή και περισσοτέρων) δραστηριοτήτων. Ακόμα όμως και αν καταφέρετε να ολοκληρώσετε πολλαπλές εργασίες σε παράλληλο χρόνο, το πιθανότερο είναι ότι η ποιότητα της δουλειάς δεν θα είναι ικανοποιητική και μάλλον θα χρειαστεί να την κάνετε ξανά εξαρχής.

Από την άλλη πλευρά, όταν εστιάζετε την προσοχή σας σε ένα πράγμα κάθε φορά έως ότου το ολοκληρώσετε, η ποιότητα της δουλειάς σας θα είναι εξαιρετικά υψηλή, και στο τέλος της ημέρας θα νιώθετε απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί πραγματικά παράξατε ουσιαστικό έργο – και δώσατε όλο σας τον εαυτό.

Είναι ακριβώς το ίδιο όταν προσπαθείτε να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής ή να χάσετε βάρος. Αν εισάγετε κάθε φορά ένα μόνο εργαλείο –για παράδειγμα, προσθήκη μίας πράσινης σαλάτας ανά ημέρα–  μέχρι αυτό να σας γίνει δεύτερη φύση, τότε μόνο θα δείτε αποτελέσματα. Αν, αντίθετα, προσπαθείτε να εφαρμόσετε ταυτόχρονα κάθε συμβουλή υγείας που ακούτε, το πιθανότερο είναι ότι θα αποτύχετε, μάλλον θα αρχίσετε να καταβροχθίζετε ό,τι ανθυγιεινό βρείτε μπροστά σας, και τελικά θα τα παρατήσετε εντελώς.

Βλέπετε πώς αυτή η εστίαση της προσοχής σε ένα αντικείμενο μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τομείς της ζωής σας και γιατί αποτελεί εντέλει το μόνο εργαλείο παραγωγικότητας που χρειάζεστε; Πειραματιστείτε μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και ενημερώστε με για την εμπειρία σας. Περιμένω νέα σας!