Το δικό μου μοναδικό ταξίδι αναζήτησης της καλής υγείας ξεκίνησε όταν ήμουν 17 ετών, 24 χρόνια πριν. Τότε, που με τη μαμά μου παρέα, πήγαινα από γιατρό σε γιατρό αναζητώντας κάποια λύση ώστε να μπορέσω να απαλλαγώ από τα επίμονα και ιδιαίτερα δυσάρεστα πεπτικά προβλήματα που αντιμετώπιζα. Η λύση ήταν πάντα η φαρμακευτική αγωγή και η απομάκρυνση κάποιων τροφών οι οποίες θεωρούνταν ‘’ ύποπτες ‘’ ανεξάρτητα αν ήταν θρεπτικές και απαραίτητες για το σώμα. Αυτή ήταν η προσέγγιση που ακολουθούσα για πολλά χρόνια, με ενδιάμεσους δικούς μου πειραματισμούς διότι το σώμα μου συνέχιζε να μην ανταποκρίνεται και οι ενοχλήσεις να είναι όλο και πιο έντονες. Ελλιπής ενέργεια, αδυναμία συγκέντρωσης, διακεκομμένος ύπνος, σκαμπανεβάσματα βάρους, ασθενής μνήμη, μειωμένη παραγωγικότητα, δυσκολία διαχείρισης του στρες/συναισθημάτων και διάφορα άλλα στα οποία δεν είχα δώσει ιδιαίτερη προσοχή. Είχα μάθει λοιπόν να ζω έτσι παρ’ όλα αυτά πάσχιζα να βρω τις ισορροπίες μου και να εντοπίσω τις αιτίες που κρύβονταν από πίσω.

Το θετικό της υπόθεσης είναι πως όλα αυτά τα χρόνια ‘’υπηρετούσα ‘’ τη Νοσηλευτική και αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μου έχει δώσει η ζωή. Είκοσι χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο που με έχουν εφοδιάσει με τα καλύτερα συναισθήματα, με έχουν διδάξει να αγαπώ τον εαυτό μου και τους γύρω μου, πως το κάθε λεπτό στη ζωή μας είναι πολύτιμο, την αξία της οικογένειας και της φιλίας και κυρίως την αξία της αγάπης και της στήριξης. Η ασθένεια λοιπόν ήταν κάτι πολύ οικείο σ’ εμένα και ήξερα απόλυτα πως να τη διαχειρίζομαι αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα βρισκόμουν εγώ στη θέση του ασθενούς.

 

Στα 33 μου χρόνια διαγνώστηκα με καρκίνο στο παχύ έντερο, ακολούθησε χειρουργική επέμβαση και για ακόμη μια φορά φαρμακευτική αγωγή. Εκείνη ακριβώς την περίοδο ήταν που πήρα και τις πιο σημαντικές και καθοριστικές αποφάσεις για τη ζωή μου και ξεκίνησε το πιο συναρπαστικό ταξίδι..

Αφού πρώτα εντόπισα και αποδέχτηκα όλες εκείνες τις συνήθειες που οδήγησαν το σώμα να νοσήσει, είδα με τα μάτια της ψυχής μου όλη εκείνη τη δύναμη που έκρυβα μέσα μου και αποφάσισα να πάρω την ευθύνη του σώματός μου και της υγείας μου στα χέρια μου.

Η αλλαγή στον τρόπο ζωής μου ήταν αξιοσημείωτη.. Ξεκίνησα να τρέφομαι πιο υγιεινά, να ακούω προσεκτικά το σώμα μου που ζητούσε αγάπη, προσοχή και ξεκούραση, να ασκούμαι περισσότερο και γενικά άρχισα να επενδύω σε μια πιο ουσιαστική σχέση με τον εαυτό μου.


Ήμουν σε καλό δρόμο αλλά και σε συνεχή αναζήτηση ανθρώπων, πραγμάτων και γνώσεων που θα μου έδιναν έμπνευση και κίνητρο να συνεχίσω προς το στόχο. Και τότε, ως δια μαγείας, ήρθε στη ζωή μου το Health Coaching και μου έδωσε την ώθηση που είχα τόσο πολύ ανάγκη. Έμαθα να βάζω στόχους και να δουλεύω γι’ αυτούς με όλη μου την ψυχή, να κυνηγάω τα όνειρά μου χωρίς το φόβο της αποτυχίας (ξέρω πλέον πως είναι μέρος του παιχνιδιού της ζωής) και το κυριότερο να έχω αυτοσεβασμό και εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Βρήκα την κρυμμένη μου δύναμη, τα δυνατά μου σημεία, ανακάλυψα ποια πραγματικά είμαι και το σίγουρο.. Δεν θα επέστρεφα με τίποτα πίσω..
Και επειδή η γνώση για μένα είναι δύναμη και το ισχυρότερο κίνητρο, διότι μπορώ να βοηθάω πιο ουσιαστικά όσους το χρειάζονται, συνέχισα να διευρύνω τις γνώσεις και τους ορίζοντές μου μέσω της Λειτουργικής Ιατρικής. Εκεί απέκτησα όλα τα εργαλεία που χρειαζόμουν ώστε να μπορώ να κατανοώ καλύτερα το ανθρώπινο σώμα, να το βλέπω ως σύνολο και όχι ως μεμονωμένα όργανα και επιβεβαίωσα για ακόμη μια φορά τη σπουδαιότητα του τρόπου ζωής (διατροφή, άσκηση, ύπνος, στρες, κοινωνικό περιβάλλον /σχέσεις) στη διατήρηση της καλής υγείας.

Έμαθα αρκετά και ακόμα μαθαίνω και λατρεύω να τα μοιράζομαι με ανθρώπους το έχουν ανάγκη. Είμαι εδώ για όσους από εσάς χρειάζεστε έναν συνοδοιπόρο που θα είναι πάντα δίπλα σας, να σας ενθαρρύνει, να επιβραβεύει κάθε θετική σας αλλαγή και να σας στηρίζει χωρίς ποτέ να σας κρίνει. Στόχος μου είναι να σας βοηθήσω να δημιουργήσετε τη ζωή που ονειρεύεστε, γεμάτη υγεία και ζωντάνια!! Και το σημαντικότερο να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να ανακτήσετε τη δύναμή σας!