Πώς ωφελούν την υγεία μας τα άλατα μπάνιου EPSOM

Πώς ωφελούν την υγεία μας τα άλατα μπάνιου EPSOM

– Χρόνια Νοσήματα / Εξάλειψη μυικών πόνων και φλεγμονών –

Πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν χρησιμοποιήσει στο πέρασμα των αιώνων τα άλατα μπάνιου Epsom. Τα συγκεκριμένα άλατα διαθέτουν πλήθος ποικίλων ευεργετικών ιδιοτήτων, και χρησιμοποιούνται στην κηπουρική, την καθαριότητα του σπιτιού και την αποτοξίνωση του σώματος. Έχουν ελάχιστο κόστος, και μπορείτε να τα βρείτε σε όλα σχεδόν τα βιολογικά καταστήματα. Η χρήση των αλάτων Epsom συνιστά μια προηγμένη μέθοδο αποτοξίνωσης η οποία ωφελεί εντυπωσιακά την υγεία μας.

Οφείλουν το όνομά τους σε μια εξαιρετική αλατούχα πηγή που βρίσκεται στην περιοχή Έπσομ της κομητείας Σάρρεϋ στην Αγγλία. Εκείνο που κάνει τα συγκεκριμένα άλατα να ξεχωρίζουν από όλα τα υπόλοιπα είναι ότι αποτελούν έναν μοναδικό φυσικό συνδυασμό δυο μετάλλων στην πιο αγνή τους μορφή, του μαγνήσιου και του θείου. Τα συγκεκριμένα μέταλλα είναι εξόχως ωφέλιμα για την υγεία μας, καθώς ενισχύουν τη φυσική ικανότητα του σώματός μας για αποτοξίνωση.

Πώς λειτουργεί το μπάνιο με άλατα

Το μαγνήσιο και το θείο απορροφώνται και τα δύο ταχύτατα μέσω του δέρματος και εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος. Το δέρμα είναι μια εξαιρετικά πορώδης μεμβράνη η οποία καθημερινά επιτρέπει στα μέταλλα να εισχωρήσουν ενώ ταυτόχρονα αποβάλλει τις ανεπιθύμητες τοξίνες. Προσθέτοντας ένα τόσο ξεχωριστό σύμπλεγμα μετάλλων όπως τα άλατα Έπσομ στην μπανιέρα μας, εκκινούμε μια διαδικασία που ονομάζεται αντίστροφή όσμωση. Κατά τη διαδικασία αυτή, το σώμα μας αποβάλλει άλατα και επιβλαβείς τοξίνες, ενώ την ίδια στιγμή απορροφά το μαγνήσιο και το θείο.

Το μαγνήσιο επηρεάζει δραστικά περισσότερα από 325 ένζυμα, ευνοεί τη βελτίωση της λειτουργίας μυών και νεύρων, εξαλείφει τις φλεγμονές, και ενισχύει τη ροή του αίματος και την οξυγόνωση του οργανισμού. Οι θειικές ενώσεις είναι τα απαραίτητα δομικά υλικά για τον σχηματισμό υγιών αρθρώσεων, δέρματος, και νευρικού ιστού.

Τα άλατα Έπσομ ανεφοδιάζουν το σώμα μας με τις ποσότητες θείου και μαγνησίου που χρειάζεται. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός επιτρέπει αφενός στο σώμα μας να καθαρίσει από τις τοξίνες του και αφετέρου βοηθά στην οικοδόμηση καίριων πρωτεϊνικών μορίων τόσο στον εγκεφαλικό ιστό όσο και στις αρθρώσεις.

Το μπάνιο με άλατα Έπσομ εξαλείφει τις φλεγμονές

Η χρήση των κλασικών αλάτων μπάνιου Έπσομ έχει αποδειχθεί ότι εξαλείφει τα συμπτώματα πολλών προβλημάτων υγείας, στα οποία συγκαταλέγονται το πόδι του αθλητή, η ουρική αρθρίτιδα, οι ονυχομυκητιάσεις, τα διαστρέμματα, οι μώλωπες και οι μυϊκοί πόνοι. Ενδείκνυται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα ή χρόνιους πόνους να κάνουν τακτικά μπάνια με άλατα Έπσομ καθώς βοηθούν στην αποτοξίνωση και στη μείωση των φλεγμονών ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την ισορροπία μετάλλων και θείου στον οργανισμό.

Τα μπάνια Έπσομ αντενδείκνυνται μόνο σε περίπτωση που βρίσκεστε σε κατάσταση εγκυμοσύνης, αφυδάτωσης, ή υπάρχουν ανοιχτές πληγές ή εγκαύματα επάνω στο δέρμα σας. Όσοι αντιμετωπίζουν καρδιοαγγειακές παθήσεις θα πρέπει απαραιτήτως, πριν ξεκινήσουν, να ζητήσουν τη συμβουλή γιατρού ο οποίος θα είναι εξοικειωμένος με τα άλατα Έπσομ και τα ευεργετικά τους αποτελέσματα στην υγεία.

Πώς κάνουμε μπάνιο με άλατα Έπσομ
Το πρώτο βήμα είναι να εξοικονομήσουμε 40 ελεύθερα λεπτά μέσα στην ημέρα μας, καθώς θα χρειαστούμε 20 περίπου λεπτά για να αποβάλουμε τις τοξίνες από τον οργανισμό μας, και άλλα 20 λεπτά ώσπου το σώμα μας να απορροφήσει τα μέταλλα από το νερό του μπάνιου.

Γεμίζουμε την μπανιέρα μας με ζεστό νερό. Φροντίζουμε να έχουμε προσαρμόσει ένα φίλτρο καθαρισμού νερού στην μπαταρία μας, καθώς δεν θέλουμε να βυθιστούμε μέσα σε ένα νερό βρύσης γεμάτο με τοξικές ουσίες, όπως χλώριο, φθόριο, διοξίνες και βαρέα μέταλλα. Προσθέτουμε στο νερό τα άλατα Έπσομ στις ακόλουθες δοσολογίες:

Για παιδιά βάρους μέχρι 28 κιλά: Προσθέτουμε ½ φλιτζανιού άλατα σε μια κανονικού μεγέθους μπανιέρα.

Για ενήλικες βάρους από 28 έως 45 κιλά: Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι άλατα σε μια κανονικού μεγέθους μπανιέρα.

Για ενήλικες βάρους από 45 έως 68 κιλά: Προσθέτουμε 1½ φλιτζάνια άλατα σε μια κανονικού μεγέθους μπανιέρα.

Για ενήλικες βάρους από 68 έως 90 κιλά: Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια άλατα σε μια κανονικού μεγέθους μπανιέρα.

Για κάθε επιπλέον 22 κιλά προσθέτουμε ακόμα ½ φλιτζανιού άλατα.

Πρόσθετες στρατηγικές που εφαρμόζουμε:

Μπορούμε, αν θέλουμε, να προσθέσουμε στο μπάνιο μας ακόμα ½ φλιτζανιού ελαιόλαδο, το οποίο είναι εξαιρετικά ευεργετικό για το δέρμα, καθώς οι πολυφαινόλες που περιέχει διαχέονται μέσα στο δέρμα εμπλουτίζοντάς το με επιπλέον αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε πιπερόριζα ή πιπέρι καγιέν, βότανα ικανά να ανεβάσουν τη θερμοκρασία του σώματος μας και να μας βοηθήσουν να αποβάλουμε τοξίνες μέσω της εφίδρωσης. Η ενδεδειγμένη ποσότητα είναι από 1 κουταλιά της σούπας έως και ½ φλιτζανιού. Τα συγκεκριμένα βότανα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία επίσης προάγουν τη διαδικασία της αποτοξίνωσης.

Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι μαζί με τα άλατα Έπσομ, καθώς επηρεάζει τη δράση των μετάλλων και τη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Μετά το μπάνιο σας, προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε για μία με δύο ώρες, εκτός εάν πάσχετε από αρθρίτιδα, οπότε φροντίστε μετά το μπάνιο σας να παραμείνετε όσο περισσότερο δραστήριοι μπορείτε, για να αποφύγετε την υπεραιμία στις αρθρώσεις.

Ορισμένοι επιλέγουν να κάνουν ακόμα πιο πλούσιο το μπάνιο τους προσθέτοντας εξαίσια αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα και/ή λιβάνι, τα οποία έχουν ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες και ενισχύουν τη διαδικασία της ίασης.

Αρωματοθεραπεία και Αιθέρια Έλαια

Λεβάντα
Ηρεμιστικό/Καταπραϋντικό του άγχους
Ανακουφίζει από την αϋπνία
Περιορίζει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου

Τριαντάφυλλο
Φυσικό στυπτικό/ καθαριστικό του δέρματος
Μειώνει ουλές / ρυτίδες
Απομακρύνει τον μυϊκό κάματο

Πορτοκάλι
Αφροδισιακό
Αντικαταθλιπτικό
Μειώνει τη φλεγμονή / τον πόνο

Αστεροειδής Γλυκάνισος
Ηρεμιστικό/Καταπραϋντικό του άγχους
Ανακουφίζει από τον αρθριτικό πόνο
Μειώνει τον τυμπανισμό

Χαμομήλι
Αντικαταθλιπτικό
Μειώνει τη νευρικότητα
Τονώνει το δέρμα

Δεντρολίβανο
Προάγει τη νοητική λειτουργία
Ηρεμιστικό/Καταπραϋντικό του άγχους
Φυσικό Αντισηπτικό

Βανίλια
Αφροδισιακό
Αντικαταθλιπτικό
Ηρεμιστικό/Καταπραϋντικό του άγχους

Λεμόνι
Καταπολεμά τον πυρετό
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Καθαρίζει τις αναπνευστικές οδούς

Ευκάλυπτος
Καθαρίζει τις αναπνευστικές οδούς
Καταπραΰνει τον πόνο μυών και αρθρώσεων
Σκοτώνει τις ψείρες

Τεϊόδεντρο
Αντιμυκητιακό
Αντισηπτικό
Επουλώνει τις πληγές

Φασκόμηλο
Καταπολεμά τις λοιμώξεις
Επουλώνει τις πληγές
Ηρεμεί το αναστατωμένο στομάχι

Κανέλα
Μειώνει τη νευρικότητα
Βελτιώνει την κυκλοφορία
Ανακουφίζει από τους πόνους των αρθρώσεων

Δυόσμος
Καθαρίζει τις αναπνευστικές οδούς
Περιορίζει τη δυσπεψία και τη Ναυτία
Κατευνάζει τον πονοκέφαλο

Γιασεμί
Ακαουφίζει από τους μυϊκούς σπασμούς
Μειώνει τις ουλές
Περιορίζει τα συμπτώματα του ΠΕΣ

Αγγούρι
Αποτοξινώνει και Ενυδατώνει το δέρμα
Αποσυμφορεί τα πρησμένα μάτια
Ηρεμιστικό/Καταπραϋντικό του άγχους

Καλή μας χαλάρωση!!