ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Η αποτοξίνωση μπορεί να είναι πολύ στη μόδα τελευταία, ωστόσο είναι κάτι πολύ σπουδαιότερο από μια απλή νηστεία με χυμούς με μόνο στόχο να χάσουμε μερικά κιλά ή να αποκτήσουμε πιο ακτινοβόλο δέρμα. Μπορείτε να ανανεώσετε το σώμα, το μυαλό και το σπίτι σας οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου – δεν χρειάζεται να περιμένετε ούτε την αλλαγή των εποχών ούτε τις καλοκαιρινές διακοπές όπου απαιτείται η εμφάνιση με μαγιό.

Ακολουθούν εννέα τρόποι υψηλής στόχευσης με τους οποίους μπορείτε να αναζωογονήσετε το σώμα, τον νου και το σπίτι σας, ώστε να νιώσετε πιο ελαφροί, καθαροί και έτοιμοι να προχωρήσετε μπροστά στη ζωή σας.

 

Ας μιλήσουμε πρώτα για το σώμα. Ακολουθείτε αυτά τα τρία βήματα για να αποτοξινώσετε το σώμα σας χωρίς δίαιτα:

 

  1. Αποφεύγετε όλα τα κατεργασμένα τρόφιμα. Παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του κυκλοφορικού και του απεκκριτικού σας συστήματος, αφήνοντάς σας με ένα αίσθημα φουσκώματος, κόπωσης και βάρους.

 

  1. Πίνετε μικρές γουλιές χλιαρού νερού με λεμόνι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτός είναι ένας φυσικός και άκρως αποτελεσματικός τρόπος να παρακινήσετε με ήπιο τρόπο το σώμα σας ώστε να αρχίσει να αποβάλλει τα πλεονάζοντα υγρά τα οποία οδηγούν σε φούσκωμα και σώρευση τοξινών.

 

  1. Δοκιμάζετε να απαλείψετε κάποιες τροφές από το διαιτολόγιό σας ώστε να ανιχνεύσετε εύκολα δικές σας τυχόν αλλεργίες. Αρχίζετε αποκλείοντας από τη διατροφή σας τα γαλακτοκομικά, τη γλουτένη, τη σόγια και τα αυγά για δύο εβδομάδες. Έπειτα, αρχίζετε να προσθέτετε, ανά τρεις ημέρες, ένα-ένα τα παραπάνω αλλεργιογόνα στη δίαιτά σας, και παρατηρείτε εάν παρουσιάζετε ιδιαίτερες αντιδράσεις ή συμπτώματα. Μην ξεχάσετε, ωστόσο, να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας προτού ξεκινήσετε την όλη διαδικασία.

 

Στη συνέχεια, τελειοποιείτε τον νου σας με τα ακόλουθα τρία βήματα:

 

  1. Αρχίζετε γράφοντας κάθε ημέρα από τρία έως πέντε πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη. Όταν είμαστε ευγνώμονες για όσα ήδη έχουμε, τότε εκείνα τα οποία επιθυμούμε έρχονται πιο εύκολα προς εμάς.

 

  1. Στο τέλος κάθε ημέρας, φτιάχνετε μια νοητή ‘χωματερή’ όπου θα απορρίπτετε όποια σκέψη σας βασανίζει, και ετοιμάζετε τη λίστα των πραγμάτων που έχετε να κάνετε για την επόμενη ημέρα. Αυτή η συνήθεια θα αποσυμφορήσει και θα προετοιμάσει το μυαλό σας για την επόμενη ημέρα, ενώ παράλληλα θα σας χαρίσει έναν ήρεμο νυχτερινό ύπνο.

 

3. Δοκιμάζετε να κάνετε διαλογισμό. Για αρχή, κάθεστε ακίνητοι και αρχίζετε να αναπνέετε βαθιά για 3-5 λεπτά. Αν νιώσετε όμορφα, συνεχίζετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και αναζητάτε διαφορετικές τεχνικές ώστε να βρείτε εκείνη που σας αρέσει περισσότερο.

Τέλος, καθαρίζετε το περιβάλλον σας για να σας υποστηρίζει καλύτερα. Ένα καθαρό και ήρεμο περιβάλλον προάγει τη γαλήνη του νου και την ισορροπία του σώματος:

 

  1. Παίρνετε μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών, ανοίγετε όλες τις ντουλάπες και τα συρτάρια σας, και ρίχνετε μέσα οτιδήποτε δεν σας κάνει και/ή δεν σας ενθουσιάζει πια. Μπορείτε να πουλήσετε ή να χαρίσετε όλα αυτά τα πράγματα.

 

  1. Αντικαθιστάτε όλα τα καθαριστικά προϊόντα που έχετε στο σπίτι σας με αντίστοιχα μη τοξικά. Επιλέγετε προϊόντα που βασίζονται στη φυσική καθαριστική δύναμη των αιθέριων ελαίων και του σαπουνιού, ή ακόμα και προϊόντα διατροφής, όπως είναι το ξύδι μηλίτη και το λεμόνι για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό.

 

  1. Ανάβετε κεριά για να απορροφήσουν επίμονες μυρωδιές φαγητού και να ανανεώσουν τον αέρα του σπιτιού σας. Ανοίγετε συχνά τα παράθυρα, ώστε να αερίζεται καλά ο χώρος σας.

 

Ποιο είναι το πρώτο βήμα που θα κάνετε για να αποτοξινώσετε το σώμα, τον νου και το σπίτι σας χωρίς δίαιτα; Ποιος είναι ο κυρίαρχος λόγος που θέλετε να ανανεώσετε τον εαυτό σας σε ολιστικό επίπεδο; Το κυρίαρχο “γιατί” είναι αυτό που θα σας υποδείξει αλλά και θα σας κρατήσει στο σωστό μονοπάτι.

 

Γράψτε το σχόλιό σας και ενημερώστε με για το πρώτο βήμα σας. Ανυπομονώ να μάθω νέα σας.