ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΡΥΘΜΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΡΥΘΜΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Στη σημερινή εποχή, μπορούμε με μοναδική ευκολία να συνδεθούμε με την άλλη άκρη του κόσμου, κι όμως, την ίδια στιγμή, νιώθουμε να χάνουμε την επαφή μας με τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Έχουμε περισσότερα εργαλεία από οποτεδήποτε άλλοτε τα οποία απλοποιούν την εργασία μας ώστε να μπορούμε να ολοκληρώνουμε όλο και περισσότερες εργασίες όλο και πιο σύντομα. Παρόλα αυτά, οι λίστες των καθηκόντων μας ποτέ δεν ήταν τόσο μακροσκελείς. Η ζωή είναι μικρή και ο χρόνος πετάει και χάνεται, ιδιαίτερα στο σήμερα των τόσο γρήγορων ρυθμών. Οι ακόλουθες ασκήσεις έχουν ως στόχο να σας βοηθήσουν να επιβραδύνετε τους ρυθμούς της καθημερινότητάς σας, να απολαύσετε τη ζωή, και να επικεντρωθείτε σε ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό.

 

1. Με ηρεμία, ιεραρχήστε τις καθημερινές υποχρεώσεις σας. Εστιάζοντας στις πιο επείγουσες δουλειές της ημέρας, αποφεύγουμε το άγχος που μας κυριεύει όταν προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα ταυτόχρονα.

2. Μειώστε τη χρήση του Ίντερνετ στο μισό. Η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Η κοινωνική δικτύωση, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η ατελείωτη διαδικτυακή πλοήγηση υπονομεύουν την ικανότητά μας να εστιάζουμε την προσοχή μας, καθώς μας βομβαρδίζουν διαρκώς με εκατοντάδες μηνύματα. Περιορίστε τη χρήση του Ίντερνετ κατά 50%, και αξιοποιήστε τον υπόλοιπο χρόνο στην εξερεύνηση νέων ενδιαφερόντων, στην άσκηση ή το διαλογισμό.

3. Απολαύστε τη φύση. Κάντε ένα διάλειμμα 5-10 λεπτών για να βγείτε έξω και να αναπνεύσετε καθαρό αέρα. Κλείστε όλες τις συσκευές που σας συνδέουν με τον κόσμο και απλά απολαύστε την ομορφιά της φύσης.

4. Γευματίστε χωρίς βιασύνη. Πολλοί από εμάς τρώμε επί τροχάδην, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την υφή και τα αρώματα του φαγητού μας. Επιχειρήστε να επιβραδύνετε τη μάσηση, και βιώστε την εμπειρία της μυρωδιάς, της γεύσης και της υφής του φαγητού σας.

5. Επανασυνδεθείτε με την οικογένεια και τους φίλους. Όλοι θέλουμε να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τους στενούς φίλους και την οικογένειά μας, αλλά πόσο συχνά τους βλέπουμε και τους ακούμε πραγματικά; Απομακρύνετε όλα τα κινητά τηλέφωνα και αποφύγετε τα θορυβώδη περιβάλλοντα. Έτσι μόνο θα συνδεθείτε σε βαθύτερο επίπεδο.

6. Βρείτε χρόνο για εσάς. Πότε ήταν η τελευταία φορά που αφιερώσατε πολύτιμο χρόνο στον εαυτό σας; Απολαύστε μια νύχτα με ένα καλό βιβλίο, δείτε μια αγαπημένη ταινία, δοκιμάστε να κάνετε γιόγκα, διαλογισμό ή απλά μαγειρέψτε μια καινούργια συνταγή.

7. Δώστε στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο. Πολλοί από εμάς αρεσκόμαστε να φτιάχνουμε αυστηρά χρονοδιαγράμματα και να μην παρεκκλίνουμε ούτε χιλιοστό. Την επόμενη φορά που θα σημειώσετε στο ημερολόγιό σας τις καθημερινές υποχρεώσεις σας, δώστε λίγο πιο άνετα χρονικά περιθώρια στη διεκπεραίωση της κάθε δουλειάς. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην τρέχετε ξέπνοοι από το ένα πράγμα στο άλλο.

8. Προτιμήστε τη γραφική διαδρομή. Την επόμενη φορά που θα πρέπει να πάτε κάπου οδικώς, ακολουθήστε την πιο γραφική διαδρομή. Η οδήγηση μέσα από αγρούς, βουνά, ή ακόμα και η θέα του περιγράμματος των κτηρίων της πόλης στον ορίζοντα μπορεί να αποβεί εξαιρετικά χαλαρωτική.

9. Μείνετε για λίγο με τα μάτια κλειστά πριν εκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Ακόμα και λίγα λεπτά διαλογισμού αρκούν για να δώσουν παλμό σε ολόκληρη την ημέρα μας. Προσπαθήστε να αδειάσετε το μυαλό σας, και πάρτε βαθιές ανάσες πριν σας απορροφήσουν εντελώς οι καθημερινές υποχρεώσεις.

10. Μην ξεχνάτε τους στόχους και τις επιδιώξεις σας. Κάθε πρωί, μόλις ξυπνήσετε, αφιερώστε λίγα λεπτά στο να αναλογιστείτε ποιοι είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις που έχετε στη ζωή σας. Φέρτε στη μνήμη σας όσα σημαντικά έχετε ως τώρα πετύχει και την επιθυμία σας να πετύχετε ακόμα περισσότερα. Προσπαθήστε να κάνετε αυτή την άσκηση για πέντε λεπτά κάθε πρωί, πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι και ξεκινήσετε την ημέρα σας.