ΝΙΩΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ;

ΝΙΩΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο μυαλό μας έναν δυο στόχους που αφορούν την υγεία μας. Είτε θέλουμε να χάσουμε βάρος, να αυξήσουμε τον μυϊκό μας όγκο, να αποκτήσουμε πιο υγιές δέρμα ή οτιδήποτε άλλο, είναι απολύτως θεμιτό και ανθρώπινο να θέτουμε στόχους για το μέλλον.

Συχνά, ωστόσο, δεν καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας τόσο γρήγορα όσο θα επιθυμούσαμε, και τότε νιώθουμε να μας κυριεύει η απογοήτευση. Το να αυτομαστιγωνόμαστε σίγουρα δεν είναι λύση, οπότε ας ξεκινήσουμε αποσύροντας αυτή την επιλογή από το τραπέζι.

Αν συνεχίσετε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με αγάπη οτιδήποτε και αν συμβεί στη ζωή σας, είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσετε μπροστά και θα προβείτε με πολύ μεγαλύτερη ευκολία προς τη θετική αλλαγή που χρειάζεστε. Αντίθετα, η αυτοτιμωρία κλέβει τεράστια ποσά από την ενέργειά μας, τα οποία θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε για να φτάσουμε στους στόχους μας.

Όταν θα έχετε πλέον καταφέρει να γυμνάσετε τους μυς της αγάπης προς τον εαυτό σας και να διακριθείτε σ’ αυτή την τέχνη, υπάρχουν συγκεκριμένα πρακτικά βήματα που θα είστε σε θέση να κάνετε ώστε αυτή τη φορά να πετύχετε χωρίς αναβολές τους στόχους που αφορούν την υγεία σας.

Έχω να σας προτείνω 10 εκπληκτικές συμβουλές οι οποίες μπορούν να σας οδηγήσουν από τη σφαίρα της επιθυμίας στη σφαίρα της πραγματικότητας.

  1. Αναγνωρίζετε με ειλικρίνεια τη φύση του εμποδίου που στέκεται ανάμεσα σε εσάς και την πραγματοποίηση του στόχου σας. Φταίει μήπως η δουλειά ή η σχέση σας που σας προκαλεί άγχος και σας ωθεί σε υπέρμετρη κατανάλωση φαγητού, γεγονός που σας απομακρύνει ακόμα περισσότερο από την προοπτική της γυμναστικής λόγω της εξάντλησης που νιώθετε; Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε νοοτροπία; Αυτά είναι τυχαία παραδείγματα. Σας προσκαλώ, όμως, να εξερευνήσετε ό,τι και αν είναι αυτό που σας κρατάει πίσω σε ολιστικό επίπεδο, και να αρχίσετε να απομακρύνετε ένα-ένα τα εμπόδια.

 

  1. Ζωγραφίζετε μια «μετά» εικόνα. Οραματιστείτε πώς θα είναι η ζωή σας αφού θα έχετε πετύχει τους στόχους σας. Προσπαθήστε να φανταστείτε πολύ συγκεκριμένα πώς θα είστε και πώς θα νιώθετε, με ποιο τρόπο είναι πιθανό να αλλάξουν οι εργασιακές και οι συναισθηματικές σχέσεις σας, αλλά και πώς αυτή η επίτευξη των στόχων θα επηρεάσει γενικότερα όλους τους τομείς της ζωής σας. Εστιάστε στο θετικό τελικό αποτέλεσμα, γιατί έτσι είναι πολύ πιο πιθανό να μη χάσετε τον στόχο από τα μάτια σας.

 

  1. Γράφετε σε ένα χαρτί τους στόχους σας και έπειτα το τοποθετείτε σε ένα ορατό σημείο. Είτε επιλέξετε να το κολλήσετε στον καθρέφτη του υπνοδωματίου σας είτε πάνω στην εξώπορτά σας για να το βλέπετε κάθε φορά που μπαίνετε και βγαίνετε από το σπίτι σας, το σημαντικό είναι να το βάλετε σε ένα σημείο ώστε να έρχεστε αντιμέτωποι με τους στόχους σας όσο πιο συχνά γίνεται. Θα σας θυμίζουν διαρκώς το πώς οραματίζεστε τον εαυτό σας, αυξάνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες να δοκιμάσετε εντέλει εκείνα τα απλά καθημερινά βήματα που απαιτεί η κατάκτησή τους.

  1. Μοιράζεστε τους στόχους σας με την οικογένεια και τους φίλους σας. Επιτρέψτε στους κοντινούς σας ανθρώπους να παίξουν τον ρόλο του θερμού εμψυχωτή σας αλλά και του αδέκαστου κριτή της προόδου και της δέσμευσής σας στον στόχο. Μοιραστείτε μαζί τους τη «μετά-εικόνα» του εαυτού σας όπως ακριβώς την ονειρεύεστε, και καλέστε τους ως συνοδοιπόρους στο ταξίδι αυτό μέχρι τον τελικό προορισμό σας.

 

  1. Επιβραβεύετε συχνά τον εαυτό σας. Αν ο στόχος σας είναι να χάσετε, για παράδειγμα, βάρος, καλοπιάστε τον εαυτό σας με ένα χαλαρωτικό μασάζ ή με ένα ζεστό μπάνιο.

Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε τους στόχους σας είναι να κάνετε μικρά αλλά συνεπή βήματα. Οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν σταθερότητα. Υιοθετώντας στην καθημερινότητά σας νέες συμπεριφορές, αργά αλλά σταθερά, θα αρχίσετε να ζείτε πραγματικά το όνειρό σας, αντί απλά να το φαντασιώνεστε ή να πιέζετε τον εαυτό σας να ακολουθήσει μια δίαιτα για δυο εβδομάδες.

Οι νέες υγιεινές σας πρακτικές σύντομα θα σας γίνουν δεύτερη φύση. Μη βιάζεστε, ανεβείτε τη σκάλα ένα-ένα σκαλοπάτι.

 

Ποιοι είναι οι τωρινοί στόχοι που έχετε θέσει όσον αφορά την υγεία σας; Ποιες είναι οι μέθοδοι που ακολουθείτε για να μείνετε προσηλωμένοι σε αυτούς; Τι πηγαίνει καλά και τι όχι;

 

Μοιραστείτε τα σχόλιά σας μαζί μου! Ανυπομονώ να μάθω νέα σας.