ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ;

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ;

Όποτε το σώμα σας λαχταράει κάποια τροφή, κάντε μία μικρή παύση και αναλογιστείτε, “Τί πραγματικά συμβαίνει εδώ;” Όταν λοιπόν αντιληφθείτε πως πάτε να ενδώσετε σε κάτι που δεν είναι καλό για τον οργανισμό σας, πάρτε ένα λεπτό, αναπνεύστε και επανεκτιμήστε την κατάσταση. Σκεφτείτε τί πραγματικά ζητάει το σώμα σας ξεκινώντας με την γεύση.

Λαχταράτε κάτι γλυκό;
Οι γλυκές τροφές ποικίλουν σε θρεπτική αξία, από τη σοκολάτα, τα μπισκότα και τις πάστες έως τα γλυκά λαχανικά και τα φρούτα. Προσπαθήστε λοιπόν, όσο περισσότερο μπορείτε, να ικανοποιείτε την επιθυμία σας για κάτι γλυκό με κάποια ήπια και λιγότερο ακραία τροφή που να μην περιέχει ραφιναρισμένη λευκή ζάχαρη. Κάποια λαχανικά, λόγω της γλυκιάς τους γεύσης όταν μαγειρευτούν (κολοκύθα, γλυκοπατάτα, καρότο, κρεμμύδι, παντζάρι), έχουν την ιδιότητα να ικανοποιούν τη λαχτάρα μας για γλυκό και να μειώνουν τις λιγούρες για ζάχαρη και επεξεργασμένες τροφές.

Λαχταράτε κάτι αλμυρό;
Οι λιγούρες για αλμυρές τροφές συχνά υποδεικνύουν την έλλειψη μεταλλικών στοιχείων. Το αλάτι προέρχεται από τη θάλασσα, και το φυσικό θαλασσινό περιέχει 60 διαφορετικά ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι η βάση για τη δημιουργία των βιταμινών, ενζύμων και πρωτεινών. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν το κοινό επιτραπέζιο αλάτι, το οποίο είναι ραφιναρισμένο και έχουν αφαιρεθεί τα περισσότερα από αυτά τα μεταλλικά στοιχεία. Ξεκινήστε λοιπόν να καταναλώνετε περισσότερα λαχανικά, κυρίως φυλλώδη, τα οποία είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε ένα αλάτι υψηλής ποιότητας και να ενσωματώσετε θαλασσινά λαχανικά στη διατροφή σας τα οποία έχουν φυσική αλμυρή γεύση και ιχνοστοιχεία.

Λαχταράτε κάτι πικρό;
Οι πικρές τροφές ενισχύουν την πέψη, συνεπώς οι λιγούρες για κάτι πικρό είναι στην πραγματικότητα ανάγκη για θρεπτικές τροφές ώστε να διασπάσουν το λίπος και τη στασιμότητα στα όργανα του σώματος και το πεπτικό σύστημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι ικανοποιούν αυτή τους την επιθυμία πίνοντας καφέ. Αν λοιπόν λαχταράτε κάτι πικρό, προσπαθήστε να τρώτε σκούρα φυλλώδη λαχανικά, όπως η πικραλίδα, το κέιλ και η ρόκα. Αυτά τα λαχανικά θα ξεμπλοκάρουν τα στάσιμα όργανα του σώματος προάγοντας την απορρόφηση και την απόρριψη.

Λαχταράτε κάτι καυτερό;
Οι επεξεργασμένες τροφές στερούνται γεύσης διότι έχουν παραμείνει στο ράφι για μεγάλο διάστημα και είναι μπαγιάτικες και άνοστες. Αυτό το είδος φαγητού δεν έχει ζωτικότητα, ενέργεια και ζωντάνια και περιέχει πρόσθετα λίπη και χοληστερίνη. Όταν λοιπόν καταναλώνουμε τέτοιες τροφές για πολλά έτη, το σώμα γίνεται υπέρβαρο και στάσιμο. Το αίμα είναι παχύ και η κυκλοφορία πιο αργή. Καθώς η κυκλοφορία εξασθενεί, τα όργανα και τα άκρα παγώνουν. Σε αυτό το σημείο, το σώμα ξεκινάει να λαχταράει κάτι καυτερό. Μία καλή ιδέα είναι να προμηθευτούμε μπαχαρικά και να τα προσθέτουμε στο φαγητό μας. Δύο δημοφιλείς προτάσεις είναι το πιπέρι καγιέν και το σισαμέλαιο από καυτερή πιπεριά. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε πιπεριά χαλαπένιο (Jalapeno) στη σαλάτα σας για επιπλέον καυτερή γεύση.