ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

ΜΊΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ

Ή Αρωματοθεραπεία είναι μία ολιστική θεραπευτική μέθοδος που έχει σκοπό να αποκαταστήσει και να διατηρήσει την ισορροπία σε πνευματικό, σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, να βελτιώσει την υγεία και να επιφέρει εσωτερική γαλήνη.

Τα αιθέρια έλαια είναι αποστάγματα από λουλούδια, βότανα, φύλλα, φλοιούς, ρίζες ή καρπούς φυτών και δέντρων και τα οποία είτε μέσω της εισπνοής είτε ερχόμενα σε επαφή με το δέρμα απελευθερώνουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες οι οποίες διαχέονται αυτόματα σε ολόκληρο το σώμα.

Μέσω της Αρωματοθεραπείας θεωρείται ότι ενεργοποιούνται τμήματα του εγκεφάλου – λιμπικό σύστημα – τα οποία εμπλέκονται στην επεξεργασία και ρύθμιση των συναισθημάτων και της μνήμης, τον έλεγχο των ορμονών καθώς και στη μείωση του άγχους και την καταπολέμηση της αϋπνίας προσφέροντας ένα γενικότερο αίσθημα εσωτερικής γαλήνης.

Πρώτες αναφορές για την εφαρμογή θεραπευτικών ελαίων έχουμε πριν από περίπου 3000 χρόνια σε Κίνα και Ινδίες όπου συστηναν τα αρωματικά φυτά για θεραπείες του σώματος και της ψυχής, ενώ ο Σεν Νουγκ έγραψε το αρχαιότερο εγχειρίδιο φυτοθεραπείας καταγράφοντας τα ευεργετικά αιθέρια έλαια και τη χρήση τους πριν από 4500 χρόνια. Ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης αντιμετώπισε την πανούκλα με δεντρολίβανο, θρούμπι και ύσσωπο ενώ στο βιβλίο του ‘’Αφορισμοί ‘’ συστήνει αρωματικά λουτρά με χρήση αιθέριων ελαίων.

Αδιαμφισβήτητα τα αρώματα επηρεάζουν την υγεία και την ψυχολογία μας και μπορεί να έχουν χαλαρωτικό, αναζωογονητικό, αντιφλεγμονώδες, αποσυμφορητικό, τονωτικό, διουρητικό ή αναλγητικό αποτέλεσμα. Τα αιθέρια έλαια συμβάλλουν στην ανακούφιση από πονοκεφάλους και ημικρανίες, σε μυϊκούς και ρευματικούς πόνους, βήχα, ορμονικές διαταραχές και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του άγχους, της κατάθλιψης και των αϋπνιών.

Στη συνεδρία μας, θα επιλέξουμε μαζί το έλαιο ή τον συνδυασμό ελαίων που σας ταιριάζει, σας ευχαριστεί και είναι κατάλληλο για τις ανάγκες του σώματός σας.