ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ

 

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η Αρχαία Ελληνική Μάλαξη είναι μία θεραπευτική μέθοδος η οποία βασίζεται σε τεχνικές που υποστήριζε ο «πατέρας» της Ιατρικής Ιπποκράτης στα γραπτά του και οι οποίες εφαρμόζονταν στα σχολεία πάλης της Αρχαίας Ελλάδας, στα γυμναστήρια από τους παιδοτρίβες και σε ασθενείς στα Ασκληπιεία, που ήταν ναοί του Ασκληπιού οι οποίοι λειτουργούσαν ως θεραπευτικά κέντρα. Στο χώρο του αθλητισμού, η μάλαξη ήταν απαραίτητη για τη χαλάρωση των μυών και την επιτάχυνση της επουλωτικής διαδικασίας μετά από τραυματισμούς. Επίσης οι γιατροί και οι προπονητές συνέστηναν τη μάλαξη πριν και μετά την άσκηση με σκοπό να τονωθεί το μυϊκό και κεντρικό νευρικό σύστημα και να μειωθεί το άγχος και η ένταση.

Πρόκειται για μια θεραπεία η οποία απελευθερώνει το στρες χαρίζοντας ένα βαθύ αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας ενώ ταυτόχρονα μας φέρνει σε επαφή με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική σκέψη. Συνδυάζει τη «στεγνή μάλαξη» με πιέσεις και ταλαντώσεις και ακολουθεί η χρήση πούδρας και  βούρτσας με σκοπό να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος στην πλάτη. Στη συνέχεια εφαρμόζεται ζεστό λάδι με αιθέρια έλαια και γίνεται μάλαξη με ειδικές βεντούζες. Το λάδι αφαιρείται με τη χρήση ξύλινης «στλεγγίδας». Η θεραπεία ολοκληρώνεται με τις «τρίψεις της θλίψης» που ουσιαστικά είναι μασάζ κεφαλής κατά τη διάρκεια του οποίου αυξάνεται η έκκριση σεροτονίνης και μειώνεται η κορτιζόλη συνεπώς απομακρύνεται η θλίψη.

Μία μοναδική ολιστική θεραπεία που απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να αναζωογονήσει σώμα και πνεύμα, να αποφορτιστεί και να χαρίσει στον εαυτό του ένα ταξίδι πίσω στην Αρχαία Ελλάδα μας!

Ευχαριστούμε την Κα Ελλη Τσουκνάκη που εμπνεύστηκε και μας μετέδωσε αυτό το μοναδικό είδος μάλαξης.