7 ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

7 ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Ίσως να γνωρίζετε ήδη ότι η σωματική άσκηση είναι αναγκαία προϋπόθεση για την καλή υγεία, αλλά εσείς σε ποιο βαθμό έχετε εισαγάγει τη γυμναστική στην καθημερινή σας ρουτίνα;

Σήμερα θα μάθουμε επτά απλούς τρόπους για να αθλούμαστε περισσότερο – όπως θα δείτε, κανείς από αυτούς δεν έχει να κάνει με πολυτελή γυμναστήρια, με προσωπικούς γυμναστές να ξεφυσούν επάνω σας, ούτε με έλξεις βαρέων βαρών.

Μια από τις μεγαλύτερες παγίδες που κρύβει η γυμναστική είναι η αίσθηση ότι θα πρέπει να δεσμευτείτε σε ένα πρόγραμμα εντατικής -τουλάχιστον δίωρης- άσκησης σε καθημερινή βάση. Έστω ότι αδυνατείτε να ακολουθήσετε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Τι κάνετε λοιπόν στη θέση του; Ούτε πέντε λεπτά άσκηση μέσα στην ημέρα.

Οι ενδορφίνες που πλημμυρίζουν το σώμα μετά από την ευεργετική εφίδρωση της άσκησης έχουν την ικανότητα να σας φτιάξουν τη διάθεση για όλη την ημέρα, να επηρεάσουν θετικά τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με τους άλλους, ακόμα και να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ.

Ποιο είναι το μυστικό που πολλοί άνθρωποι δεν κατανοούν; Ακόμα και μια σύντομη προπόνηση μπορεί να έχει τεράστια οφέλη, οπότε μην παγιδεύεστε στο δίπτυχο όλα ή τίποτα – απλώς κινηθείτε.

Δείτε ποιοι είναι οι επτά δικοί μου αγαπημένοι τρόποι γρήγορης άσκησης όταν δεν έχω τον χρόνο για μια πλήρη και χορταστική προπόνηση:

  1. Πηγαίνετε στη δουλειά ή στη βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο
  2. Κάνετε μερικές αγγαρείες του σπιτιού.
  3. Περιποιηθείτε τον κήπο σας.
  4. Χορέψτε μέσα στο σπίτι σας με ένα τραγούδι που σας ξεσηκώνει.
  5. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες.
  6. Πηγαίνετε έναν μικρό περίπατο μετά το φαγητό.
  7. Κάνετε ασκήσεις των ποδιών ή μικρές επιτόπιες αναπηδήσεις ενώ βλέπετε τηλεόραση.

Το κλειδί εδώ είναι να απλοποιήσετε την ιδέα που έχετε σχηματίσει για την άσκηση και να μάθετε να κινείτε το σώμα σας με έναν τρόπο που να σας κάνει να νιώθετε υπέροχα. Γίνεται ακόμα καλύτερα αν κάποιος φίλος ή ο σύντροφός σας θελήσει να σας κάνει παρέα. Έτσι, θα αποτελείτε ο ένας κίνητρο για τον άλλο και θα νιώθετε πιο υπεύθυνοι ο ένας απέναντι στον άλλο.

Ας απομυθοποιήσουμε λοιπόν αυτή την εβδομάδα την έννοια της άσκησης και ας πάμε να το προσπαθήσουμε.

Πώς σκοπεύετε να κινηθείτε με τρόπο απλό και εφικτό κάθε ημέρα αυτής της εβδομάδας;

Μοιραστείτε μαζί μου τα σχόλιά σας.