5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ

5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ

Πώς αισθάνεστε απέναντι στην εργασία σας; Σας γεμίζει και σας ενθουσιάζει η σκέψη και μόνο ότι το πρωί θα σηκωθείτε και θα πάτε στη δουλειά σας, ή μήπως σκέφτεστε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξετε καριέρα, ώστε να κάνετε επιτέλους τη δουλειά που αγαπάτε;

Έχετε δύο επιλογές:

Α. Μάθετε να αγαπάτε τη δουλειά που έχετε.

Β. Βρείτε μια νέα δουλειά που να αγαπάτε.

Ό,τι και αν επιλέξετε, έχουμε για εσάς μερικές καταπληκτικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να διαπρέψετε στον επαγγελματικό στίβο.

Μην αφήσετε να χαθεί άλλος ένας ολόκληρος χρόνος ώσπου να πάρετε την απόφαση να κάνετε επιτέλους πράξη τα επαγγελματικά σας όνειρα!

Ιδού πέντε τρόποι για να αγαπήσετε τη δουλειά σας:

 

  1. Εκφράζετε ευγνωμοσύνη. Γράφοντας σε ένα χαρτί ή λέγοντας φωναχτά για ποιους λόγους είστε ευχαριστημένοι με την εργασία σας, καλλιεργείτε μια γενναιόδωρη νοοτροπία, η οποία με τη σειρά της ενισχύει την ικανοποίηση και την παραγωγικότητά σας. Η συνειδητή εκτίμηση για όλα όσα έχετε στη ζωή θα σας βοηθήσει να ελκύσετε φυσικά και αβίαστα την καριέρα που ονειρεύεστε.

 

  1. Θέτετε στόχους. Αν υπάρχει οτιδήποτε στην καριέρα σας που θα επιθυμούσατε να αλλάξετε ή να βελτιώσετε, θέστε έναν ξεκάθαρο στόχο, και αρχίστε να κάνετε βήματα προς την πραγμάτωσή του. Καταστρώστε προσεκτικά ένα σχέδιο δράσης στο ημερολόγιό σας. Όταν σχεδιάζετε προνοητικά το μέλλον που επιθυμείτε, συνήθως και οι συνθήκες παρουσιάζονται ευνοϊκές.

 

  1. Επικοινωνείτε. Όταν ζητάτε μια προαγωγή, είτε ακούτε τι έχει να σας πει συνομιλητής σας, είτε ξετυλίγετε το μοναδικό δημιουργικό σας ταλέντο, η επικοινωνία αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας. Δεν θα πάρετε ποτέ αυτό που θέλετε αν δεν το ζητήσετε.

 

  1. Προσωποποιείτε το περιβάλλον σας. Με δεδομένο ότι περνάτε πολύ χρόνο στον χώρο εργασίας σας, είναι σημαντικό να τον φτιάξετε έτσι ώστε να αισθάνεστε άνετα. Μπορείτε να τοποθετήσετε φυτά, ή φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων. Επίσης, αγαπημένα ροφήματα και λιχουδιές μειώνουν κατά πολύ τα επίπεδα άγχους, καθώς σας κάνουν να νιώθετε σαν στο σπίτι σας.

 

  1. Ωριμάζετε. Βοηθάει απείρως να βλέπουμε την κάθε εμπειρία ως μια ευκαιρία για να μάθουμε κάτι νέο, επεκτείνοντας το γνωστικό μας πεδίο. Πώς μπορεί αυτό να έχει εφαρμογή στη δική σας ζωή; Θα μπορούσατε ίσως να ξεκινήσετε κάποιο σεμινάριο για να αποκτήσετε μια νέα δεξιότητα, ή να αλλάξετε τον τρόπο που προσεγγίζετε κάποια ζητήματα, ή να ζητήσετε υποστήριξη; Να είστε ανοιχτοί στην αλλαγή, ακόμα κι αν αυτό κάποιες φορές συνεπάγεται ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε μια καριέρα στην οποία έχετε επενδύσει χρόνο από τη ζωή σας για να ξεκινήσετε κάτι ολότελα καινούργιο.

Αγαπάτε την παρούσα δουλειά σας; Δεν την αγαπάτε; Σκέφτεστε κάποιες αλλαγές που θα θέλατε να κάνετε σ’ αυτόν τον τομέα; Μοιραστείτε μαζί μου τα σχόλιά σας. Ανυπομονώ να μάθω νέα σας.