5 ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ

5 ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ

Καθώς αφήνουμε πίσω μας τις καλοκαιρινές διακοπές, και επιστρέφουμε όλοι σιγά-σιγά στις δουλειές μας, έχουμε την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να σχεδιάσουμε ένα πλάνο που θα μας βοηθήσει να μείνουμε πιστοί στις προτεραιότητές μας.

Όλοι μας τρέφουμε μεγάλα όνειρα και καταρτίζουμε μακροσκελείς λίστες με όλα όσα ποθούμε να πετύχουμε. Γιατί, όμως, κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο ικανοί στο να ολοκληρώνουν ό,τι αρχίζουν, ενώ κάποιοι άλλοι διαρκώς πασχίζουν να τους φτάσουν;

Το μυστικό είναι ο σωστός σχεδιασμός ενός συστήματος οργάνωσης που να ταιριάζει σε εσάς!

Ακριβώς όπως δεν υπάρχει ένας τρόπος διατροφής που να ταιριάζει σε όλους, δεν υπάρχει ούτε μέθοδος οργάνωσης που να έχει το σωστό αποτέλεσμα για όλους.

Το πιο σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσετε τι είναι αυτό που θέλετε, να διατυπώσετε την πρόθεσή σας να επιτύχετε αυτούς τους στόχους, να πειραματιστείτε με διαφορετικές μεθόδους, ώσπου να βρείτε εκείνη που ταιριάζει στον τρόπο και τις συνθήκες της ζωής σας, και να την υιοθετήσετε πιστά.

Για να σας βοηθήσω να ξεκινήσετε, έχω ήδη ξεχωρίσει για εσάς κάποιες απλές στρατηγικές που ίσως σας φανούν χρήσιμες για να φτιάξετε το δικό σας σύστημα. Δοκιμάστε τις και βρείτε ποια ταιριάζει σε ΕΣΑΣ.

 

  1. Μεγάλες Πέτρες

Έχοντας εμπνευστεί από τις 7 Συνήθειες των Ιδιαίτερα Αποτελεσματικών Ανθρώπων του Stephen Covey, ο ιδρυτής της Ενοποιημένης (Ολιστικής) Διατροφής Joshua Rosenthal διδάσκει στους μελλοντικούς Health Caches ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο το οποίο ονομάζει «Μεγάλες Πέτρες». Το κεντρικό νόημα είναι το εξής: Ξεκαθαρίστε ποιοι είναι οι «3 μεγάλοι» στόχοι σας, και αφιερώστε σε εβδομαδιαία βάση χρόνο και ενέργεια για να τους προωθήσετε, διαγράφοντας από τη λίστα των προτεραιοτήτων σας όσες καθημερινές δουλειές δεν συμπλέουν με αυτούς. Έχετε την περιέργεια να μάθετε περισσότερα για το πώς λειτουργεί; Download this handy PDF guide here for more details!

 

  1. Ημερολόγιο με κουκκίδες

Μεταφέρετε λίστα καθηκόντων, ατζέντα και σημειωματάριο, όλα σε ένα «Ημερολόγιο με κουκκίδες», και ετοιμαστείτε να κατακτήσετε τον κόσμο. Η ιδέα ανήκει στον Ryder Carroll, ο οποίος οραματίστηκε το Bullet Journal ως το «αναλογικό σύστημα της ψηφιακής εποχής». Αυτό το σύστημα οργάνωσης ταιριάζει γάντι σε εκείνους που λατρεύουν τις χειρόγραφες σημειώσεις και θέλουν να έχουν τα πάντα συγκεντρωμένα σε ένα μέρος. Τα ημερολόγια με κουκκίδες είναι απίστευτα ευέλικτα και προσαρμόσιμα στον χρήστη, καθώς το μόνο που χρειάζεστε για να κάνετε την αρχή είναι ένα άγραφο τετράδιο και ένα μολύβι. Με αυτά ως αφετηρία, μπορείτε να διαμορφώσετε τους στόχους, τα μελλοντικά σχέδια και τις υποχρεώσεις σας για όλη τη χρονιά, και μάλιστα με μια παλιομοδίτικη πινελιά.

 

  1. Οπτικός Πίνακας

Για εσάς που διαθέτετε μια πιο καλλιτεχνική φύση, η δημιουργία ενός οπτικού πίνακα είναι ένας τρόπος να εστιάσετε σε όσα θέλετε να πετύχετε, καθώς θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τον βαθμό κινητοποίησής σας, να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας, και να καλλιεργήσετε συμπεριφορές που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια οπτική απεικόνιση των στόχων σας: εικόνες που αναπαριστούν όλα όσα θα θέλατε να εκπληρώσετε στη ζωή σας – ποιος, τι, και πού θα θέλατε να είστε. Η δύναμη αυτής της τεχνικής έγκειται στο ότι σας επιτρέπει να ξοδέψετε όσο χρόνο χρειάζεστε ώσπου να ξεκαθαρίσετε ποια είναι τα όνειρα, οι ελπίδες και το όραμα που έχετε για το μέλλον. Ο οπτικός πίνακας δεν έχει αυστηρούς κανόνες – απλώς διασκεδάστε μαζί του! Δεν υπάρχει αρκετός χώρος στον τοίχο σας για να κρεμάσετε έναν ολόκληρο πίνακα; Κανένα πρόβλημα. Φτιάξτε έναν ψηφιακό οπτικό πίνακα με τη βοήθεια του Pinterest!

 

  1. Ψηφιακά Ημερολόγια και Εφαρμογές Παραγωγικότητας

Από τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι μηνύματα, διαδικτυακές αγορές και κοινωνική δικτύωση, όλα τα κάνουμε με το κινητό μας. Γιατί λοιπόν να μην περάσουμε και τους στόχους μας στο κινητό μας τηλέφωνο, ούτως ώστε να τους έχουμε πάντα μπροστά μας και να μπορούμε να τους παρακολουθούμε ανά πάσα στιγμή; Είτε χρησιμοποιείτε κάποιο σοφιστικέ σύστημα ιχνηλάτησης όπως είναι το Productive ή το Strides είτε κρατάτε μια τρέχουσα λίστα στις σημειώσεις του τηλεφώνου σας – αξιοποιώντας απλώς τη δύναμη του έξυπνου κινητού σας να σας κρατάει εντός τροχιάς, έχετε βρει τον ιδανικό τρόπο να καταστήσετε τους στόχους σας υλοποιήσιμους με ένα μόνο κλικ.

  1. Πρωινές Σελίδες

Η Julia Cameron μας ενθαρρύνει όλους να τηρούμε ένα χειρόγραφο πρωινό ημερολόγιο – τρεις σελίδες ανεμπόδιστης, χειμαρρώδους ροής της μόλις αφυπνισμένης συνείδησής μας. Αυτό το πρωινό ημερολόγιο θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε καλύτερα για την ημέρα που ξεκινά, καθώς η καταγραφή των σκέψεών σας σε ένα χαρτί θα σας φέρει σε επαφή με τα υποσυνείδητα συναισθήματά σας, τα οποία με τη σειρά τους θα σας καθοδηγήσουν στην ιεράρχηση της ημέρας σας, αφήνοντας το μυαλό σας καθαρό και ελεύθερο να επικεντρωθεί στους στόχους που έχετε θέσει.

 

Ποιος είναι ο δικός σας αγαπημένος τρόπος να θέτετε στόχους και να οργανώνετε τον χρόνο σας; Μοιραστείτε μαζί μου τα σχόλιά σας. Περιμένω νέα σας!