Ακολουθώ την ολιστική προσέγγιση στην υγεία και την ευεξία που σημαίνει πως εξετάζω το πώς συνδέονται όλοι οι τομείς της ζωής σας. Μήπως το στρες στην εργασία ή τη σχέση σας σάς ωθεί να τρώτε περισσότερο; Η έλλειψη ύπνου ή τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας σας αποτρέπουν από την άσκηση;  Καθώς θα δουλεύουμε μαζί θα εξετάσουμε πώς το κάθε κομμάτι της ζωής σας επηρεάζει την υγεία σας στο “ΣΥΝΟΛΟ” της.

Δουλεύω με τους πελάτες μου με σκοπό να αποκτήσω βαθιά κατανόηση των αναγκών του σώματός τους γιατί αντιλαμβάνομαι πως η ζωή προχωράει και οι ανάγκες αλλάζουν. Στόχος μου είναι να σας εφοδιάσω με την «αυτεπίγνωση» ώστε παίρνετε τις καλύτερες αποφάσεις σε οποιαδήποτε δεδομένη περίσταση. Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος έχει την ικανότητα να εξελιχθεί σε ειδήμονα του εαυτού του και να μην επηρεάζεται από οποιοδήποτε άρθρο ή δίαιτα βρεθεί στο δρόμο του.

Θα ξεκαθαρίσουμε – κάνοντας εικόνα- τί έχει για εσάς μεγαλύτερη αξία στη γενικότερη ευημερία σας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις εικόνες (visions) ώστε να κινητοποιήσουμε συγκεκριμένους στόχους που θα σας φέρουν πιο κοντά στο σημείο που θα θέλατε να είστε. Ως προσωπικός σας Health Coach, δε θα σας επιβάλλω μία συγκεκριμένη δίαιτα, αλλά μαζί θα διερευνήσουμε το λόγο που κάποιες τροφές σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα από κάποιες άλλες και πώς με σωστή στρατηγική θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες.

Μαζί θα συν-δημιουργήσουμε συγκεκριμένους στόχους για την υγεία σας που θα μπορούν να υλοποιηθούν σε λογικά χρονικά περιθώρια, καθώς και θα ορίσουμε συγκεκριμένα βήματα που θα σας οδηγήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΠΙΑΤΟ INTEGRATIVE NUTRITION

Το πιάτο δίνει έμφαση στη σημασία των τοπικών και βιολογικών προιόντων, των δημητριακών ολικής αλέσεως, των πρωτεινών υψηλής ποιότητας, των λιπών φυτικής προέλευσης και του νερού. Σας δείχνει πώς πρέπει να είναι το ιδανικό πιάτο κατά το γεύμα και τονίζει τη σημασία των αναλογιών και του μεγέθους της μερίδας. Για να ολοκληρώσετε την εικόνα, το πιάτο περιβάλλεται από κάποιους παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και ενισχύουν τη βέλτιστη υγεία: ΣΧΕΣΕΙΣ, ΚΑΡΙΕΡΑ, ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Θα σας ΣΥΣΤΗΣΩ κάποιες από τις πιο υγιεινές τροφές του πλανήτη και θα σας ΔΙΔΑΞΩ τον τρόπο να ανακαλύψετε τί είναι πιο υγιεινό για το δικό σας μοναδικό σώμα

.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΡΟΦΗ (PRIMARY FOOD)

Είναι εύκολο να παραβλέψουμε όλους εκείνους τους παράγοντες που συμβάλλουν όταν έχουμε την αίσθηση της πληρότητας και της ικανοποίησης. Δεν είναι μόνο το φαγητό που τρώμε που επηρεάζει την υγεία μας, αλλά και όλοι εκείνοι οι παράγοντες που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας. Οι υγιείς σχέσεις, η καριέρα, η φυσική δραστηριότητα και η πνευματικότητα αποτελούν σημαντικές μορφές τροφής. Όταν λοιπόν η πρωτογενής αυτή τροφή είναι σε ισορροπία, το φαγητό γίνεται δευτερεύον.

.

ΕΚΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΡΟΦΕΣ (CROWDING OUT)

Το γεγονός ότι πολλοί ειδικοί σε θέματα διατροφής παρέχουν στους πελάτες τους μία λίστα με τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνουν καθώς και με εκείνα που πρέπει να αποφεύγουν, εξηγεί γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι παραιτούνται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.  Η δική μου προσέγγιση είναι διαφορετική. Όταν πίνετε και τρώτε τροφές που είναι καλές για εσάς, έχετε λιγότερο χώρο και επιθυμία για ανθυγιεινά τρόφιμα. Με άλλα λόγια, θα αφαιρέσετε τις μη υγιεινές τροφές από τη διατροφή σας με φυσικό τρόπο. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται λίγη εξάσκηση για να πετύχει, αλλά θα είμαι δίπλα σας σε όλη τη διαδρομή.

ΒΙΟ – ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ (BIOINDIVIDUALITY)

Η αντίληψη της μοναδικότητας είναι η άποψη πως ο καθένας μας έχει μοναδικές ανάγκες στον τομέα της διατροφής αλλά και του τρόπου ζωής. ΄΄Μία τροφή που μπορεί να είναι καλή για εμένα, μπορεί για εσένα να είναι βλαβερή΄΄ και γι’ αυτό το λόγο οι εκάστοτε δίαιτες τείνουν να αποτυγχάνουν μακροπρόθεσμα. Στηριζόμενη στην αρχή της ΒΙΟ-ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ, θα σας στηρίζω ώστε να κάνετε θετικές αλλαγές που βασίζονται στις μοναδικές σας ανάγκες, τον τρόπο ζωής, τις προτιμήσεις και τις πατρογονικές σας συνήθειες.

ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΙΓΟΥΡΕΣ (DECONSTRUCTING CRAVINGS )

Οι λιγούρες παίζουν σημαντικό ρόλο στο να κατανοήσουμε τί χρειάζεται το σώμα μας,  είναι δηλαδή ένα σημάδι που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Όταν μάθετε να αναλύετε τις λιγούρες και αντιληφθείτε τί πραγματικά θέλουν να σας πουν, θα είστε σε θέση να ανακτήσετε την αίσθηση της ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ και της ΑΡΜΟΝΙΑΣ.

Θα σας στηρίζω στην επίτευξη των στόχων σας από το να τρώτε τις σωστές τροφές για το σώμα σας μέχρι να ζείτε μία ζωή γεμάτη έμπνευση, δημιουργία και ενθουσιασμό